Jdi na obsah Jdi na menu
 


24.1.2010 vabank U Jána

19. 1. 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

VABANK

(Nemeček, 5. 3. 2010 20:58)

přijedu též

vabank

(smolík, 5. 3. 2010 18:36)

Jdu s vámi.

vabank 7.3.2010

(p.Edlos, 5. 3. 2010 15:06)

Vabank možný,voda je v korytě.Sraz v neděli do 9 hod u Jána.Pája Krýsl je nemocný,takže je jen na nás jestli zůstaneme u Jána,nebo se někam přesuneme.Domluvíme se na místě.
Další možnost je pod papírnu.Zájemci,ozvěte se.Já a MP jdeme.

nedočkavci

(p.Edlos, 3. 3. 2010 18:26)

Pánové,počkejte do pátku,voda jde dolů,já myslím,že u Jána to půjde.

CO VABANK?

(KANÁREK, 3. 3. 2010 18:00)

Já bych i šel .A ta strouha nezní špatně .

p.Edlos

(smolík,, 3. 3. 2010 12:20)

Co je černý, to je chráněný. Je to smutný, ale je to tak.



Smolík

(p.Edlos, 3. 3. 2010 9:31)

"Ty malý rasisto."

smolík

(Knapík, 2. 3. 2010 8:23)

Ne, to opravdu nechci a ani nemohu a popravdě nevím, kde jsi k tomu přišel, stejně jako Kaslík ke své obavě, že mám tendenci zakazovat komukoli závodní rybolov, pánešku.

vabank

(smolík, 2. 3. 2010 8:20)

Mám návrh na misto konání vabanku v případě, že nebude Radbuza chytatelná. Je to "křimická stouha". Je to stouha ze Mže a nemá na ni vliv vějška hladiny na řece. Je to dost dlouhý a po celé délce dost podobný úsek z Křimic, skoro až do melesic. Myslím, že je to Mže 3.

knapík

(smolík, 2. 3. 2010 8:04)

Snad nám pane chytrej nechcete diktovat kdy, kde a jak můžem provozovat náš koníček. Vždyť ty černý svině a následky jejich řádění sou vydět všude.

poznámka

(Kaslík:, 1. 3. 2010 18:48)

ke Knapíkovi. Dík, že jsi se zmínil o tom, že krmení se při rybolovu používá z jiného důvodu než nakrmení ryb. A též o tom, že pořádání Vabanku kvůli plašení kormoránů asi nemá valný smysl. Já jsem to tedy pochopil tak, že p. Edlos chtěl pouze naznačit, že nic není černobílé a to o čem psal je kladný, byť jistě nezamýšlený efekt chytání u Jána v tuto pro ryby pohnutou dobu. S tím krmením nemáš pravdu, kdyby to jediné, co udrží ryby na lovném místě měla být jakási směs projímadel, hlíny, vůní a soli, dlouho bys je tam tedy neudržel. Stejně jako není debil kormorán (opět cituji p. Makoně - já bych si nebyl tak jistý) nejsou jím ani ryby. I když s tím složením můžeš mít částečně pravdu, účinnou součástí krmení je i živá složka a jiné evidentně poživatelné částečky. Stačí chytit tlouště, ale i ostatní druhy ryb a uvidíš, jak jim chutná...

ještě něco

(p.Edlos, 1. 3. 2010 18:06)

Chtěl jsem napsat ještě něco o mé ruce na srdci,o spekulaci,která plynula z nedostatku informací o kormoránské lokalitě a užitečnosti těchto ochraňovaných ptáků,pobídnout Knapíka k dalšímu rozvinutí teorie krmných směsí a zveřejnění jeho mnoha "proti" argumentů,ale Pričop mě vzal vítr z plachet.A jediné větry,které mě teď zbyly zadržovat nechci,nejen z níže uvedených důvodů.Škoda,mohli jsme se ještě něco dozvědět.S Knapíkem se dobře a hlavně dlouho nechá diskutovat.Akorát nevím,kdy v něm převládá etik,teoretik nebo rybář.

všem "moudrým"

(pričop, 1. 3. 2010 17:24)

Asi po 10 dnech jsem opět mrknul na KUR a to jsem se nestačil divit. Shrnul bych to do jedné rady pro ty rádobyochránce, ekoteroristy a jím podobné: NEZADRŽUJTE VĚTRY,STOUPÁ TO PO PÁTEŘI DO HLAVY A ODTUD PAK VYPADÁVAJÍ TY MYŠLENKY NA HOVNO.

to kaslík, smolík, edlík

(Knapík, 1. 3. 2010 7:17)

Jelikož se tady objevila pěkná snůška příspěvků, nedá mi ti se k tomu lehce vyjádřit. Nemám ani necítím žádnou zášť vůči komukoli, kdo má chuť závodit, stejně tak ani jako nemám nic proti "členům KUR". Označení ušlechtilí kluci bylo jen zdůrazněním slova ušlechtilí v názvu tohoto dobrovolného spolku při debatě s Loudičem. K tomu mám jen jednu poznámku : ušlechtilý rybolov neexistuje a to za tím nebudu hledat nekritické samožerství. Pokud už argumentujete tím, že přeci chytám tam, kde ryby jsou, ulovené ryby pouštím, chytám bez protihrotů, tak to je sice pravda, ale pořád to přeci neznamená, že musím chytat vždycky a všude !
Na zmíněné Mži byste si potřebného adrealinu užili s trháním až až :). Ještě písnu něco k tomu, kterak přítomnost lovících mohla zaplašit hejna prolétávajících kormoránů. Ruku na srdce pane Edl, ale tohle jen Vaše spekulace, jelikož nejmasivnější nálety na zmíněnou lokalitu probíhaly výrazně dříve naž začíná vabank a to na lokalitu nad most, kde nikdo z Vás přeci nechytá. Neobstojí ani rádoby vtipná teorie o nakrmení ryb. Určitě dobře víte, že je to nesmysl, protože nikdo z Vás přeci nekrmí tak, aby ryby nakrmil, to by byl sám proti sobě. Spíš jen ryby pomocí krmení zaktivníte, čímž dojde k tomu, že mají vyšší energetický výdej, příjem = 0 a atraktorů, jež obsahuje krmení a hlíny a soli v něm se moc nenají, a to neberu v potaz to, že dost krmiv má v sobě aditiva zrychlující trávení ryb - což už jim neprospěje vůbec. Pokud budu chtít hledat argumenty proti takovému způsobu rybolovu stejně jako ho Kaslík obhajuje, nedá to až tak moc práce ...
Mějte se tu pěkně ať Vám berou.

p.Edlos

(smolík, 27. 2. 2010 23:05)

OK.

Smolík

(p.Edlos, 27. 2. 2010 22:09)

Tu informaci o poškozených rybách jsem já psal Baldisovi po minulém vabanku.Je to skutečný poznatek našeho prodlouženého chytání s MP.
V neděli je to zrušeno odsouhlasil P.Krýsl.Na Mži by se nechalo chytat,pár lidí by pod "Saskej" most vešlo,ale nejsem si jistej,jestli by to mělo smysl.Musí se házet na koryto a byl by to asi pěknej krmítkovej masakr při vytahování.Už jsme tam jednou v rámci vabanku (2009/2010) byli a neměli jsme ani ťukanec.MP tam občas chodí v průběhu roku a taky žádnej zázrak.Počkej,teď se trochu ochladí,tání se zpomalí a voda půjde dolů.Možná,že budeme moct jít už pod papírnu.I když.No uvidíme,a taky co řekne pořadatel Pája Krýsl,ale ten je "Jánskej".

Kaslík

(smolík, 27. 2. 2010 19:23)

Nikdy sem se v oblasti závodního rybolovu nepohyboval, a tak sem zatím neměl tu čest se s takovovou kritikou setkat. Vždy sem měl za to, že závodníci jsou jedni z nejetičtěšjších (hrozný slovo) rybářů. Proto mě taková averze překvapuje. Myslím, že všichni takhle chytrý "Knapíkové" by se měli pořádně kolem sebe rozhlídnout a upozorňovat na jiné mírně řečeno prasárny (pytláctví, masaření, bordel po různých takyrybářích atd.) Nakonec s tebou musím souhlasit, že by byla hloupost mlčet.

smolík:

(Kaslík, 27. 2. 2010 17:03)

Jde o to, že averze vůči závodnímu rybaření není nějaká výjimečná Knapíkova fóbie, on je spíš jen typický představitel. Zkouší se to různě, paleta argumentů je pestrá. Jednou je to pohrdání rybou závodníky (uspokojování přízemních závodnických choutek živým tvorem), nedodržování rybářského řádu (např. víc než 7kg ryb ve vezírku), špatné zacházení s rybou (trápení ve vezírcích), elitářství (třeba vyhrazení úseku řeky na víkend pro závody), "užírání" svazových peněz, které by jinak mohly být použity na nasazení ještě většího množství "násaďáků" (obzvlášť výživný argument), dále např. kazení vody krmením, "popíchání" ryb, které pak neberou... a tak dál, a tak podobně. Myslím, že je třeba se ozývat, byť je možné, že nakonec někdo udělá se závodním rybolovem utrum. Prostě nejít jako vůl na porážku, byť s demagogií se bojuje velmi těžko. Nikdy bych netvrdil, že se v závodním rybaření nevyskytují problémy, ale troufnu si tvrdit, že povědomí o rybářské etice je mezi závodníky v průměru vyšší než u běžné nezávodící rybářské veřejnosti. V čem je tedy problém? Myslím, že je to v Česku silně rozšířená (nechci napsat typicky česká - s cizinou nemám zkušenosti) špatně skrývaná závist. Že není co závidět? Ano, souhlasím, není (tedy možná těm movitým či sponzorovaným závodníkům možnosti, ale těm já závidím taky :-)). Vím, že se furt opakuji a že zrovna na KURu je to nošení dříví do lesa, ale mě to prostě nedá. Jo a už je tady pěkný počet 78 příspěvků, není to rekord KURu? :-)

Kaslík, p.Edl, VénaS

(smolík, 27. 2. 2010 10:10)

Nechápu, že vám takový kecy stojí za komentář. A už vůbec nechápu, proč by sme měli dělat jakékoli ústupky před takovýma "odborníkama na etiku". Taky by mě zajímalo, kde vzal Knapík infornaci, že polovina ulovených ryb byla poraněna. Já tam byl a ničeho podobnýho sem si nevšiml. Jestli on si náhodou nevymejšlí. Raději napište jestli se dá někde udělat vabank. Edloši proč myslíš, že na Mži si jenom posedíme. Tam nejsou ryby?

VénaS:

(Kaslík, 26. 2. 2010 22:01)

Vím, že to myslíš dobře, ale nemyslím si, že by jsme se měli řídit Knapíkovým blábolením. Řádění přemnožených kormoránů je děsivé a že toho Knapík využije ke kopnutí do holeně těm, co nemají potřebu tančit jak on píská, to už mě vlastně ani nepřekvapuje. P. Edlos to už napsal za mě a mě nezbývá než se připojit k jeho rozhořčení nad tím, že zrovna vabankáři by měli být na pranýři. Na posledním vabanku jsem sice nebyl, ale kdyby nic jiného, tak výsledek rybolovu alespoň usvědčuje jistého Makoně z nepravdy, totiž že kormoráni loví "převážně ryby malé a plevelné". Netuším o koho se jedná, ale bude to asi stejný odborník na kormorány jako Knapík na morálku. Ale je možné, že z jeho pohledu "také sportovního rybáře" je jakákoliv ryba kromě konzumního kapra plevelná. To potom jo. Já si na rozdíl od něj vážím každé ryby. Snad jen letní hejna nenažraných ouklejí mě občas "nebaví".
Co vlastně děláme špatného? V rybářském řádu se píše, že je zakázáno mj. lovit ryby shromážděné k přezimování. Jak se to pozná? V každé rybářské příručce se o zimním rybolovu píše, že ryby je nutno hledat, zřejmě proto, že až je najdu, abych šel pro jistotu chytat jinam, tam kde žádné nejsou. Vabankáři navíc žádné ryby nehledají, chytají tam, kde je to možné pro větší počet lidí.
Jedním z důvodů proč se vabanky pořádají je "závodní adrenalin". Tenhle důvod není ani lepší ani horší než ostatní, např. lov pro maso, pro fotky, kterými se pak rybáři chlubí, pro získání jakýchsi zlatých odznaků... Ne, opravdu nevidím důvod cítit se provinile...