Jdi na obsah Jdi na menu
 


HAVELKŮV BIČ 2008 SE KONÁ 24. DUBNA

18. 3. 2008

MO ČRS PLZEŇ 1

SI VÁS DOVOLUJE POZVAT

K ÚČASTI V 16. ROČNÍKU

KLASICKÉHO ZÁVODU V PLAVANÉ

 

HAVELKŮV BIČ

2008

KTERÝ SE KONÁ V PLZNI, 24. DUBNA 2008

na Borské přehradě podél silnice na Valchu

 

PROGRAM ZÁVODU:

Do 15,15 - Sraz účastníků, 15,20 - Losování závodních úseků,  do 15,50 - Příprava, 15,55 - Krmení, 16,00 - Start

19,00 - Konec závodu, počítání úlovků, předání cen

Závod bude zkrácen jedině v případě bouřky.

 

PROPOZICE:

Loví se pouze na plavanou podle pravidel FIPS

 

HODNOCENÍ ÚLOVKŮ:

Ouklej se nehodnotí, bílá ryba 5 bodů, ušlechtilá ryba

10 bodů, největší ryba – 1 cm = 1 bod

 

Každý účastník musí být vybaven prostorným vezírkem, který je třeba mít během závodu napnutý, aby měly ryby volný pohyb.

Vklad je 200 Kč, závod bude dotován hodnotnými cenami.

Přihlášky s vkladem přijímá p. Kokoška v prodejně rybářských potřeb Koperníkova ul. 16 (tel. 777022690). Počet míst je omezen, příchozí bez předchozího přihlášení bude přijat do závodu pouze v případě volného místa.

 

HAVELKŮV BIČ je součástí Grandslamu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bylo - nebylo

(Mářa, 28. 3. 2008 15:49)

Nezbývá mi, než prozradit hlavní zápletku, ovšem opět připomínám, že případná shoda se skutečnými osobami je zcela náhodná:

Hodná chůvička-Sowička naučí rákosí na revíru R1B krásnou písničku ( Král Václav na to nemá čas, protože se musí starat o rybníky v poledním království. ). Princezna Rybomila při svém pravidelném tréninku zaslechne z borských rákosin úryvek „…spatřila malou rybičku, jak polykala vodičku…“, a prozře. Již nechce trápit tyto malé tvorečky a zaměří se na trénink lovu cejnů lopaťáků, plotic pantoflic a kaprů dvoukiláků. Přitom přijde na to, že i v této váhové kategorii je prakticky nepřekonatelná a se změnou zákona svolí……

:-) a zpívat se smííííííííí! (tedy vážit). Mám z toho počasí nějakou vánoční náladu.

Bylo - nebylo

(Vé=na S., 28. 3. 2008 7:45)

Mářa, pořád mi tam něco chybí, králové tam jsou, moudrý rytíř, dav, ale princezna nikde.

Bylo - nebylo

(Mářa, 24. 3. 2008 9:36)

V Plzni se prý bude brzy promítat rybářský remake pohádky „Pyšná princezna“ (má se jmenovat dle původní předlohy „Napravená pýcha“). Dovolím si odcitovat závěr:
Král půlnočního království Jiří: „ Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil, …vážit se bude a basta…“.
Jeho nový moudrý rádce rytíř Milan: „ Aby si to opět někteří chytráci nevysvětlovali jinak, všechny závody „Západočeského grandslamu“ se budou vážit (Dav: „Ááách!“), počítat se budou všechny druhy (Dav: „Áááááách!!“) a kdo se vypracuje na bednu, bude odměněn pohárem, jako v zemi krále Václava (Dav: „Ááááááááách!!!“)“.
Král půlnočního království Jiří si mne ruce: „To jsem chtěl.“
Dav pěje: „Dobrá věc se podařila…….“.

Sice nevěřím, že přijde do kin ještě letos, ale určitě si na něj zajděte, je to prý pecka.
PS. Změna jmen postav je záměrná, leč případná shoda se skutečnými osobami zcela náhodná.

p.Edlos

(Mářa, 22. 3. 2008 18:52)

:-)Samozřejmě to nemyslím vážně, je to jen retro-parodie na to, proč se začalo vážit na Hrachách.

Mářa...

(p.Edlos, 22. 3. 2008 9:59)

Tak jestli bude tvoje taktika malí candátci a bolínci,tak si myslím,že je o jednoho soupeře a adepta na celkové prvenství méně.Mohl by ses klidně zařadit i mezi bezrybky.Ale už jsem tam také zažil,ne při závodech,že šel bolen za bolenem,i když je to už nějaký rok zpět.Moc tam však nechodím,takže nevím jestli je to možné,ale člověk nikdy neví.A tímto je také vyřešeno osahávání malých ušlechtilých ryb.Kde nic není ani...Co tě budu poučovat,vždyť víš,vlhko a trochu citu dělá divy.

p.Edlos

(Mářa, 22. 3. 2008 5:07)

Milánku, tys mě odhalil. Nejen, že jsem pěkně vypočítavej, ale po tomhle příspěvku mě asi překřtíte na Rejpala.
Protože dnes nemůžu spát, tak přemýšlím o taktice na závody v letošní sezóně. Když mi nevyšli ti úhoři, rozhodl jsem se na Havelkovi chytat malé candátky a bolínky – když dám do krmení buchanky a perloočky určitě jich pár dostanu a protože jsou za dvojnásobek, na rozdíl od té zatracené oukleje, tak budou bodíky přibývat (samozřejmě počítám i s další drobotí jako ježdíci, okounci, …). Mám jen obavu, že mi ani tahle strategie nevyjde, vždyť tahle dravčí droboť je ve vezírku ještě náchylnější, než ta proklínaná ouklej. Někoho by mohlo napadnout, že by se počítala jen ryba třeba nad 15 cm … ale to taky ne, to by se ryba navíc zbytečně osahávala při přeměřování. Nebo budou vyřazeny další druhy?...
Proboha, teď mi to došlo, tys to napsal už o kus níž: „To můžeme tedy vážit“. Ano, s tím mi nezbývá, než souhlasit, to je nejšetrnější hodnocení hodné KURu, při kterém se každý bude snažit chytat těžší rybu a nebudou nikoho napadat takové blbosti, jako mě.

Mářa.....

(p.Edlos, 21. 3. 2008 22:51)

Mářo,jseš docela koumák,je vidět,že práce u počítačů ti něco dala-jseš pěkně vypočítavej.Je dobře,že se na toto fórum dívají také jedinci,kteří sledují všechny podrobnosti a nejenom takoví kecalové jako já.

Podskalák....

(p.Edlos, 21. 3. 2008 22:42)

Podskaláčku,s tebou se něco děje.Měl bys také někdy přijít mezi nás vabankysty.Doufám,že tě neodradily tvé přechodné rybářské neůspěchy.Třeba ti ryby jen zrovna nejdou,ale jseš nejlepší dokumentarista,fotograf a redaktor.(Už máš pro mě připravené nějaké dobré místo na Havelku?)

:-)

(Mářa, 21. 3. 2008 20:16)

A mám po ptákách - tedy po úhořích. Stejně, když už jsem to tu proflák, tak by do hadů šel skoro každej, krom pár jedinců, kteří v minulých ročnících dokázali přes 80 ryb nachytat ;-(. Jirko, žádný smlsávání nebude, takhle je to asi OK. Alespoň si my slabší porovnáme zda se přibližujeme či vzdalujeme od špice (J.J.K.).

Omluvte mou indispozici

(Podskalák, 21. 3. 2008 19:48)

S hanbou zpět, čtěte propozice. A můžete si na mě smlsnout.

p.Edlos

(Mářa, 21. 3. 2008 19:42)

Čau Milane. Jdu do hadů! Za jednoho úhoře 70 cm budu mít 71 bodů. To by mohlo na umístění do desítky stačit :-).

Podskalák...

(p.Edlos, 21. 3. 2008 19:30)

Ten Mářa má pravdu.
V počítání ryba =1 bod může být rozdíl mezi závodníky třeba 20 cm což je 20 ryb.a někdy jsme jich ani tolik nechitili.Takže člověk s jednou 45 rybou má stejně bodů jako jedinec s 20 cejny když bude největší 25 cm.(To můžeme tedy vážit)
Toto je jen poznámka k uvážení.Neberte to jako nějakou mou nespokojenost.Ale nechal bych opravdu původní počítání,když jsme se ho tak hrdě zastávali.

Mářovi

(Podskalák, 21. 3. 2008 19:02)

No tak aspoň vidíš, že jsem na intrikaření blbej.
Ahoj.

Podskalák

(Mářa, 21. 3. 2008 18:44)

Jirko, i 2007 byl počítán "po staru", ale to mi neva, protože při výpočtu podle nového bys mne o bod přeskočil :-). Změnu beru a na Havelku již střádám rousnice na úhoře.

Bodování na Havelkovi

(Podskalák, 21. 3. 2008 18:00)

Ahoj Pavle,

v minulosti jme experimentovali s bodováním. Loni už to bylo jako letos. Předtím jsme zkoušeli Vaňousovu metodu, kdy byla bílá ryba 5 bodů, ušlechtilá 10, 1 cm největší ryby 1 bod.
Nakonec jsme dospěli k závěru, že bude zajímavé zvýšit statistickou "váhu" nejdelší ryby.
Možností se samozřejmě skýtá více, např. že délka největší ryby poslouží jen k rozlišení v případě rovnosti bodů atp., ale uděláme to, jak to stojí na pozvánce.
Srdečně zdravím do Přeštic.

Veselé Velikonoce přátelům společných lovů a všem rybářům dobré vůle!

Kolego Krausi......

(p.Edlos, 21. 3. 2008 17:28)

Kolega Kraus vypadá jako pozitivní člověk se smyslem urovnávat vášně.Mohl by nám dělat rozhodčího,případně poradce při vzniknuvších rybářských neshodách.

Dotaz na J.Podskaláka

(Mářa, 21. 3. 2008 17:18)

Ahoj Jirko.
Dovoluji si dotaz k počítání Havelky - v minulých ročnících je ve všech tabulkách výpočet (b.r. ks x 5 + kapr ks x 10 + nej.ryba cm), pro letošek píšeš (b.r. 1b. + u.r. 3b. + cm nej. ryby) - je to změna nebo se vloudil šotek?
Nemám nic proti, pravidla vyhlášená pořadatelem respektuji, jen prosím o upřesnění předem.
A protože na toto fórum píšu poprvé, tak se podepisuji plným jménem, abych nebyl osočen z anonymity. Perův zdar všem přátelům od vody a hezké Velikonoce přeje Pavel Mařík - Mářa.

Inu ano

(Rokoko, 21. 3. 2008 8:19)

kolega Kraus má pravdu.Je jaro,sluníčko svítí,ptáci řvou -Huráá na ryby!!!

První jarní den

(Kraus, 20. 3. 2008 23:33)

Pánové, přestaňte se dohadovat, vždyť je dnes první jarní den.A buďte rádi, že jste dnes nejeli po dálnici do Brna. Viděli jste ty fotky? Představte si, kdybyste seděli zaklínění v autě. Tak si choďte na ryby, važte, měřte a radujte se.

Dostal jsi mi

(Pozorovatel pozorovatele., 20. 3. 2008 23:07)

Utřel jsem si oči podlité krví,vysušil slzu,jež mezitím skápla na bradu kde ulpěla jedovatá slina a spatřil jsem .............(Mezi námi děvčaty vůbec nevím kdo je Stan a je mi také jedno bude li se měřit nebo vážit.Akorát jsem se zapojil aby řeč nestála.)Kdybych si měl typnout vítěze tak nějaký pan J... K...... kterému je to asi také jedno protože prostě umí.