Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velký úspěch Západočechů na Národním kole Zlaté udice v Bílině

4. 7. 2011

V Bílině se sjeli ti nejlepší z krajských kol Zlaté udice. Naši borci pod vedením Petra Molka, Pepy Jandíka a Vaška Váchala dobře zahájili již v páteční soutěži v rybářských znalostech. Lucka obsadila druhé místo, Feli třetí, Ondra páté, Jarda Iha čtrnácté. Družstvo skončilo třetí.

V sobotu byla plavačka, kterou pořadatelé připravili na skvostném závodním úseku na Labi v Mlékojedech s výhledem na horu Lovoš a panorama Litoměřic. Ten je zárukou hojných úlovků a skoro každému slibuje souboj s rybou neobvyklých rozměrů. Zároveň se ale jedná o místo, kde se proměňují předtím natrénované prutohodiny. Jedinou výjimkou byla naše Lucka, která se projevila jako doposavad skrytý plavačkový talent. Dokonce dokázala porazit děvčata koketující s plavačkovou reprezentací. a zaslouženě zvítězila. Zkušený a šikovný Feli Fabbri se v prvním kole trochu trápil, ve druhém však ukázal co umí a převálcoval vše, co mu stálo v cestě. A to ještě přišel o dvě opravdu velké ryby během zdolávání. Vyneslo mu to stříbro v disciplině.

Ostatní kluci se trápili, nečekaně i Ondra. Na děličku nebyli zvyklí, bez ryby neskončil nikdo, ale na vavříny to nestačilo. Družstvo skončilo v plavané šesté.

Dobrou práci odvedlo družstvo i v nedělním závodě v rybolovné technice. Discipliny muška dálka, muška skish (terče), zátěž dálka, skish a Arenberg prověřily šikovnost závodníků. Lucka získala stříbro, Feli bramborovou medaili, Kuba Mathauser byl desátý (na začátečníka pěkný úspěch), Dan Klusáček jedenáctý,  Ondra čtrnáctý, Jarda Iha 24.  V RT to družstvu vyneslo 3. místo.

Součet výsledků všech tří diciplin pak dal konečné výsledky.

Lucka Stieberová zvítězila v kategorii dívek

Feli Fabbri získal stříbro mezi dorostenci

Ondra Karban 11., Jarda Iha 20., Dan Klusáček 21. a Kuba Mathauser 23.místo mezi 32 žáky

Družstvo bylo celkově čtvrté.

Lucka je plavačkou tak nadšena, že zvažuje zvažuje zahájit pod vedením Petra Molka závodní kariéru. Uvidíme na pohárových závodech a podzimním krajském přeboru.

Poděkování za dobrou reprezentaci západočeského sportovního rybolovu si zaslouží závodníci i vedoucí, po celou dobu vládla pohoda, všichni se dobře pobavili.

Fotografie z plavačky si prohlédněte ve fotogalerii.

JP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář