Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční pohár Ohře - Jezule řádil a trhal rekordy!

17. 12. 2007

Sedmadvacet milovníků přívlače se tuto sobotu sešlo na Ohři pod přehradou Skalka. Startovní listinu, která se pyšnila řadou zvučných jmen (P. Kříž apod.), zpestřila dokonce výprava z dalekého Slovenska. Vašek nakonec uprosil svatého Petra a hrázného, čímž se průtok vody dostal do slušně chytatelných mezí. Závodníci tak vibrovali zimou, že klepajícíma se rukama vedené nástrahy zlákaly rekordní počty úlovků.

Jezule nezačal slavně. V prvním kole se mu podařilo uniknout ze společnosti bezrybků tzv. okounem do šatny, kterého zdolal zároveň se závěrečným hvizdem. Normální smrtelník by byl rozhozený, což by ryby samozřejmě poznaly a v druhém kole by mu nebraly, Jezule ale nasadil tempo tasmánského čerta a začly se dít věci. Ve druhém závodě chytil dvacet ryb v celkové délce 3650 mm. I když to nakonec v celkovém pořadí stačilo jen na osmé místo, dokázal Jezule vytvořit dva historické rekordy Poháru Ohře. V počtu ryb, chycených za jeden závod a druhý v celkové délce ryb chycených za jeden závod - 3807 mm.

Poučení z toho plyne: Nechoďte s Jezulem na ryby, znechutí Vám to!

Další ze zúčastněných skončili v těžké konkurenci také slušně. J. Podskalský ml. na jedenáctém místě, Petr Kříž na místě sedmnáctém.

Podrobnosti si můžete přečíst na webu Vency Fikara:

http://www.elfish.estranky.cz/clanky/vanocni-pohar---reportaze/vanocni-pohar-2007---zmena-souteznich-useku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář