Jdi na obsah Jdi na menu
 


Feederová smršť se v neděli 2.3. přesouvá na borskou.

25. 2. 2008

Přátelé tentokrát to byl vabank i o život. Lokalita však byla zvolena skvěle a tak přestože stromy padaly všude okolo, naše pláž byla ušetřena. Takže mimo létající židle, kbelíky a pytlíky se nic mimořádného nestalo.

Podobné počasí bývá začátkem května v Norsku na fjordech, jen vítr je tam slabší.

Ryby měly patrně dietu, aby se jim lépe prchalo před kormorány, kteří za radostného zpěvu pána Makoně vesele plundrují naš milované toky.

Čtyři šťastlivci chytili po jedné rybě, já si jednou seknul a to bylo, co se rybích aktivit týče, všechno. 

A tak jediným potěšením byly pro nebohé feederomily krásné duhy (dvakrát dokonalý oblouk z vody do vody).

Čtyřka vítězů nepochopitelně nechtěla přistoupit na vabank závěr - dokud někdo z nich nechytne rybu. Proto jury bezrybků rozhodla provést losování.

Vítězný los si nakonec vytáhl Kamil Fejfar. Dosáhl tak vavřínu, na který si spousta mazáků dopodavad marně dělá zuby. Gratulujeme! 

1Kamil Fejfar1 br4
2Metelka ml.1 br3
2Pavel Nocar1 br2
2Jan Omamik1 br1
14Franta Bartošbezrybka0
14Franta Němečekbezrybka0
14Jiří Podskalskýbezrybka0
14Jiří Půtabezrybka0
14Luboš Kaslbezrybka0
14Metelka st. bezrybka0
14Mil. Bártíkbezrybka0
14p. Milan Edlbezrybka0
14Tonda Harantbezrybka0
14Milunda Harant2 nalhané, jedna vyháknutá-2

 

Náhledy fotografií ze složky Vídrholec na Borské 2.3.08

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kaslíku..

(p.Edlos, 27. 2. 2008 0:13)

mě nenervuješ,já si taky rád zakomentářuju,když mě ty ryby moc neberou.Musím odvést pozornost od mých slabších výsledků nějakým ptačím směrem.Ale dneska koukám,že si tady plácáme skoro sami.Co kdyby se zapojila nějaká přeštická klika?Snad už tam internet taky dorazil.

Podskalák:

(Kaslík, 26. 2. 2008 23:20)

Tak já jsem schválně napsal "dle výsledků", "dle výkonnosti" bych si vůbec netroufl napsat, protože prakticky každý má období, kdy se mu daří více a kdy méně a "výkonnost" je hodně relativní pojem. Tudíž si myslím, že by určitě nebylo nějaké striktní rozdělení "prvoligistů" a "druholigistů", to byl jen fór, ostatně jako 90 procent mých příspěvků. Ono je to vůbec celé nereálné, jak by se třeba řešilo, kdyby někdo nechodil pravidelně atd...
Jinak já samozřejmě nepatřím k zakládajícím ani dlouholetým členům "vabanku", pouze jsem se loni "přisírnul" a nečiním si žádné nároky vám do toho kecat. To já jen aby tu nebylo tak mrtvo, tak sesmolím semtam nějaký ten blábol... Až to tu začne opravdu žít, tiše se vytratím a přestanu nervovat p.Edlose.... (neplatí pro Sowa - tomu nedám pokoj nikdy :)

Návrh...

(p.Edlos, 26. 2. 2008 22:30)

Navrhuju nechat to tak jako dosud,protože,než se to nějak jinak zaběhne,tak už je stejně závodní a klobásová sezóna a už lidi chodit nebudou,nebo jich bude chodit tak málo,že tato diskuze ztácí smysl.Když změníme vklad,tak už to zase nebude "Vabank vo pade".A mám stejný pocit jako p.Podskalák.Můžeme třeba udělat zvláštní fond,ten kdo nechytí rybu zaplatí pokutu a po skončení vabankové sezóny to propijeme.

potíž s dělením

(Podskalák, 26. 2. 2008 21:31)

Já chodím na vabank, abych pokecal a pohecoval s některými figurami. V případě výkonostního dělení je ale víckrát neuvidím.

víš prdlajs

(Kaslík, 26. 2. 2008 20:28)

Jak to myslíš: "spadnu do druhé ligy", ty se tam napřed musíš vyškrábat, začínáš s mačetářem v divizi!

vím jak dál..

(p.Edlos, 26. 2. 2008 20:23)

Pokud spadnu do druhé ligy,končím a jdu dělat s Půťákem akvaristiku.

Kaslík

(p.Edlos, 26. 2. 2008 20:16)

To mi spadl kámen ze srdce.Já tušil že to je jinak.S tím fondem jsi mi vysvětlil,proč se mačetář stále drží na chvostu výsledkové listiny.Asi očekává nějakou finanční dotaci.Pošleme ho k Podskalákovi do kroužku,ať se trochu procvičí.Klobouk a posez má dobrej a losovat taky umí.Hodil by se vám do týmu jako specialista.Tak ještě ty ryby.Je to divný,že se ještě neozval.Třeba je na něj ještě brzy.

jak dál....

(Kaslík, 26. 2. 2008 20:15)

Ideální by bylo, kdyby všichni měli přístup na internet. V sobotu by zájemci potvrdili účast a podle toho by se rozhodlo, zda se rozdělit či ne. Jenže to asi není reálné. Co se týče dělení výhry, bylo by to sice spravedlivější, ale taky komplikovanější. A já myslím, asi stejně jako p.Edlos, že jedno z kouzel Vabanku je právě v jednoduchosti. I to dělení na dvě party je samozřejmě komplikace, ale časem asi nezbytná. Co to rozdělit na dvě skupiny dle výsledků? Bylo by alespoň předem jasné, kam má kdo příště přijít. Prostě by byly dva závody, každej jinde, dva vítězové a např. první tři z druhé skupiny by nahradili poslední tři z první skupiny. Ostatně, kde se mohou pochlubit první a druhou feederovou ligou? :)

p.Edlos:

(Kaslík, 26. 2. 2008 19:32)

Nešiř laskavě pomluvy o mě a mých nových gumách! Já, který pečlivě váží každé slovo, abych někoho slůvkem nezranil, důkladně ověřujíc všechna fakta a teď tohle! To si nezasloužím! Mačetář dobře ví, že všechny vyhrané peníze poukazuji na konto FPBB (Fond pro podporu beznadějných bezrybků). :)

kroužek

(Edlošovi, 26. 2. 2008 18:41)

V pondělí, když nebude pršet, půjdeme s kroužkem chytat. Sraz ve čtyři pod Tyršákem. Jestli chce, vycvičíme ho i na plavačkové přebory. Můžeš přijít taky.
Dej mu moje tel. číslo. Hlavně aby to nebyla Barbora Škrlová!

Podskaláček...

(p.Edlos, 26. 2. 2008 17:51)

mám jednoho 16ti letého zájemce,který by chtěl chodit do nějakého rybářského kroužku.Pokud je to možné,napiš kontakt.Díky.

Salom5

(p.Edlos, 26. 2. 2008 17:30)

ale vzdyť ty to umíš,ale seš hrozně lakomej,musíš do té vody taky něco hodit.K těm změnám,zdá se mě,že už to začíná být moc komplikované, ale já bych to na skupiny nedělil.Kuna nemá špatný nápad,ale Sow a další bezrybkové se budou kroutit.Kde jsou ty doby,kdy ten vklad byl jen jakási třešnička na dortu a odměna pro nejlepšího pacienta.Teď tam každej jde s vidinou rychlého zbohatnutí.(já taky)
Mačetář mi taky říkal,že Kaslík si už koupil nové pneu na auto.(kdo umí...)A prej ještě párkrát a jde do soukroma.

Musíme menšit počet lidí na úseku.

(Podskalák, 26. 2. 2008 12:58)

Pokud tento víkend na borskou přijde zase 30 lidí, dělil bych to dvěma a jedna parta by po losování přejela k pilíři do Doudlevec. Menší zisk pro vítěze, ale lepší zachytání. Co vy na to?

P.Edlos

(Salom5, 26. 2. 2008 9:21)

Samozřejmě jsem chtěl přijet dříve ale tys to vykecal a teď tam bude dvě hodiny před začátkem horda zlatokopů.Jinak s těma rybama máš asi pravdu,ale jak se trefně říká"Proč stahovat kalhoty když brok je ještě daleko".Třeba se to ještě naučím!?!?!?

taky trochu:

(kuna, 26. 2. 2008 9:18)

Vzhledem k početným ůčastem na většině posledních společných lovech,navrhuji zvednutí star.na100,- kč a rozdělení cen asi takto: první 50%,druhý 30%,třetí 20%
Samozřejmně se najdou tací kteří to otočí proti mne, žě chci taky něco vyhrát/už konečně/ale přesto mám pocit že při počtech zůčastněných je to spravedlivější.Další maličkost je uspořádání zimního gradslamu pro příští rok,za podmínek na kterých se společně domluvíme.

Kaslíkovi

(Sow, 25. 2. 2008 23:35)

Mimochodem tvoje varianta Já a Já se mi zdá docela dobrá.Poslední dobou mám nejvíc práce sám se sebou.Víc toho prokecám než nachytám.Samozřejmě mi to ale neva :-))Jde přece o tu srandu.A nebo už ne??? :-(

Kaslíkovi

(Sow, 25. 2. 2008 22:48)

Já mám taky něco do pranice.Vzhledem k tomu,že se nás schází většinou kolem třiceti,tak navrhuji tzv. eliminační pyramidu a to následovně:
Rozlosování na tři skupiny z nichž každá bude závodit jednu neděli(první až třetí v měsíci) a první tři z každé skupiny se poslední neděli utkají ve finále o vítězství.
Akorát v momentě kdy se nás začne scházet devadesát,tak můj jinak samozřejmě geniální systém pozbývá smyslu.Jedině,že by jsme to rozjeli po kvartálech :-))

Několik návrhů...:)

(Kaslík, 25. 2. 2008 21:46)

a) rozdělíme se na dvě skupiny (např. severní a jižní, nebo západní a východní, nebo plzeňskou a mimoplzeňskou, nebo Sow a ostatní :), nebo...), a uspořádají se dva závody na různých místech. Vítězové se odpoledne sejdou a dají si přes drž... eh, rozdají si to mezi sebou (myslím v chytání ryb:).
b)spustí se pomlouvačná informační kampaň v médiích, která spolehlivě odradí případné nové zájemce. Jsem ochoten přispět věrohodně působícími hrůzostrašnými příběhy z již proběhnuvších zachytání.
c)bude vždy zveřejněno několik míst srazu, z nichž samozřejmě jen jedno bude to pravé, takže pouze ti, co se trefí, budou závodit, ostatní mají smůlu!
No to myslím pro začátek stačí, pár výživných návrhů mám ještě v rukávu...:)

salom5

(p.Edlos, 25. 2. 2008 21:27)

Pepo,musíš přijít o něco dříve (pokud přijdeš) a prohledat okolí,třeba najdeš nějaké to euro,protože to v poslední době na rybářskou výhru nevypadá.Měl bys chodit trénovat.Nebo si formu schováváš na důležitější akce?