Jdi na obsah Jdi na menu
 


vabank2016/2017

Příspěvky

Vabank 26.2.2017 normálně u Jána v 9 hodin

22. 2. 2017

Zatím to na řeky nevypadá,Úhlava a Radbuza od Šumavy neklesají,ba naopak.Ani předpověď není příznivá.Jsou dvě možnosti pro nedělní vabank:

1.zrušit bez náhrady

2.najít náhradní řešení,ale někde na stojáku to asi ještě nepůjde

Máte někdo nějaký nápad?


 

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 25

Příští vabank u Jána 19.2.2017 v 9 hodin.

12. 2. 2017

Potěšující zpráva je,že se ryby vrátily,neboť asi už cítí jaro.Jen doufejme,že se nevrátí i jejich konzumenti.Příští týden má být přes den až 7°C,což asi zvedne hladinu řeky a budou třeba těžší krmelce,ale to nás určitě neodradí.

Kamil už může začít s přípravou na pečení,vabank bude.i kdyby ryby zase odjely.

Nastává nebezpečí,že množství vytažených ryb přiláká i nějaké masachtivé rybáře,kteří by nám mohli narušit celistvost "lovného" úseku.Mohli bychom také jít i dříve,ale to nechám na zvážení většině i s ohledem na dojíždějící.

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 45

Vabank 12.2.2017 se na 99% ruší.

9. 2. 2017

Vzhledem k minulému vabanku,kdy se chytila jen jedna ryba a kromě rybích mrtvol,které zůstaly po řádění kormoránů,mezi kterými mimo plotic,cejnů a podouství, nechyběli ani candáti a parmy ,nebylo na závodním úseku po rybách ani památky,se další vabank odkládá.

Naní kam jít,u Tyršáku zkoušel Jenda O, pár hodin chytat a byl bez záběru a u garáží je řeka zamrzlá.

Včera se ,díky oblevě stav vody u Jána zvýšil (alespoň z auta to tak vypadalo),což by mohlo nějaké ryby ze spodních úseků přilákat,ale zase bylo v řece spousta ledových ker,což by pohodovému rybolovu také moc neprospělo.Pokud někdo můžete k Jánu zajít a podívat se z nábřeží na stav ryb,dejte vědět.Důležité je pro nás,aby byly ryby najeté na mělčích úsecích,nejen dole u mostu.

Když se stav zlepší,v neděli jít můžeme,ale jen neoficiálně,takže Kamil nemusí péct.

Každá zpráva vítána.

Abych nezapomněl na pečení,musíme pochválit Milana Vichera za naložený a pěkně proležený bůček na česneku,který i když jsem cítil česnek ještě v pondělí stejně chutnal a i přílohy,chléb a pivo přišly při dramatickém průběhu chytání vhod,hlavně v době mezi "četnými"záběry.

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 4

Jak dále u Jána?

1. 2. 2017

V Doudlevcích od jezu povolily ledy a řeka rozmrzá.Jak to vypadá u Jána?Pokud máte někdo zprávy,nebo ještě lépe chodíte kolem,podejte aktuální informace.

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 11

Příští vabank 29.1.2017 (u Jána) zatím nejistý.

23. 1. 2017

Minulé kolo hodnotí Milan Vicher:

V peřejích pod mostem se strhnul nelítostný souboj mezi MP a autíčkem, který dlouho vypadal na plichtu, ovšem finiš lépe zvládnul autíčko a vyhrál o pověstného peška, kterého vypáčil z vody těsně před koncem. To vše pod mým odborným dohledem. Jinak ledová tříšť na hladině zmizela kolem 11hod., špičky nezamrzaly a tak by se dalo chytat i v zatáčce, ideální doba 12-15 hod.
Zvláštní cenu za super pacienta zaslouží Korálek, který dorazil až z Rusákova.

Vzhledem k stáletrvajícím mrazům se asi rozhodneme až koncem týdne podle aktuální situace,aby nejsilnější jádro nemuselo chytat pešky mezi pilíři.Vzhledem k tomu, že není jasný vítěz minulého kola,neboť o pomocných "peškových "bodech není v pravidlech ani zmínka,budeme se muset nějak společně domluvit.

Nevíme ani,jak to dopadlo s pečeným bůčkem,jestli to nebylo jen takové lákadlo,když nebyla hojná účast,nebo jestli ještě nějaké zbytečky nebudou příště k ochutnání,jinak jsme na suchu.

Pokud někdo může stav ledu sledovat,dejte průběžně vědět,ať se máme těšit,nebo si připravit něco na dírky.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 14

Příští vabank 22.1.2017 u Jána v 9 hodin.

16. 1. 2017

I přesto,že je tradiční startovní pole "zmítáno" R-P-Z,sešla se docela slušná účast..Podle rozložení úlovků je vidět,že se ryby různě přemisťují (také díky neustálému kolísání stavu vody)a každý týden je vítěz jiný a z jiného úseku.

Průběžné pořadí se začíná vyrovnávat a někteří už dosáhli deseti bodovaných umístění a začíná mela.

Jak a na co ryby braly,to nám asi nikdo neřekne,ale co bylo upečeno,to by nám někdo mohl napsat do příspěvků.

Přišel i další nový pacient p.Chalupa a doufáme,že to nebyla jen ojedinělá návštěva a že mu zachutnají nejen snídaně,ale i docela slušná rybačka.

Vzhledem k mé neúčasti je komentář stručný,ale pokud by některý z účastníků dodal nějaké podrobnosti,určitě dojde k jejich doplnění.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 26

Pořadí vabanku po 15.1.2017

16. 1. 2017

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 3

Příští vabank 15.1.2017 u Jána v 9 hodin.

9. 1. 2017

Ve spodním úseku už se projevily trvající mrazy a led u břehů posunul jedničku o kousek výše.Teplota se podle zpráv pohybovala kolem 0°C,takže pocitově bylo docela příjemně.

S plným břichem se také lépe chytá a kuřízky od MPčka dodaly všem,alespoň do začátku potřebnou energii.

K výsledkům :

Jirka Vrabec nalosoval horní forhont a  tuto výhodu proměnil ve vítězství.Společně se stále se lepšícím Mírou Horálkem,který se opět dostává do formy se dělí v průběžném pořadí o první místo.

Na opačném konci výsledkové listiny se opět,snad ne natrvalo usadil Pája Richter,který už asi s myšlenkami na dovolenou nechce ryby trápit,ale jen nakrmit.Snad si v dovolenkové  vířivce něco promyslí,připraví,nebo vyzví od lépe chytajících nejlepších kamarádů.

Body však mají všichni zúčastnění pacienti i jako odměnu za nemoc,které se říká rybaření.




 

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 21

Pořadí vabanku po 8.1.2017

9. 1. 2017

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 0

Příští vabank 8.1.2017 u Jána v 9 hodin.

3. 1. 2017

Na Nový rok přišli jen skalní pacienti (8 ks).Na některé byla zima (-6°C),na některé teplo,někteří byli v práci a většina asi ještě neměla povolenku.Tak příště se to snad zlepší.Už také bude něco upečeno (asi řízek,peče MP a mluvil o nějaké zesnulé zebře,nebo divočákovi).

Ryby jako obvykle,dole menší počet ale větší kusy,nahoře (mřenky),vítěz Venca Louda 48 kusů.

Byla sice docela zima,ale na koho mezi domy dosáhlo slunce,ten si liboval,sice jen chvilku,ale bylo to příjemné.

 
Celý příspěvek | Rubrika: vabank2016/2017 | Komentářů: 30