Jdi na obsah Jdi na menu
 


CO S KORMORÁNY? HLAŠTE JEJICH VÝSKYT!

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Knapík

(sow13, 13. 1. 2011 23:09)

Na podzim se nasazovalo značné množství tlouštíků. Byli jak malíček ale neuvěřitelně vitální a při transportu snad ani jeden nepadnul. Fakt jich byla halda a rozvezli se všude možně.

násada bílé ryby

(Podskalák, 13. 1. 2011 18:23)

Knapíku, budeš se divit, ale Plzeň 1 je jedničkou v nasazování bílé ryby. Nasazujeme je na všechny naše revíry, nejvíc na Radbuzu. Naštěstí ostatní MO b.r. příliš nezajímá a tak jí dostáváme relativně dost. Velmi dobře v tom s námi spolupracuje J. Vogl z ÚS a b.r. nám poskytuje. Zvláštní pozornost věnuje ÚS násadě podoustve, nasazují se ročci a to ve značném množství.

Re: násada bílé ryby

(Knapík, 13. 1. 2011 20:28)

Díky za odpověď, to je pro mě novinka, protože v přehledu násad se vyskytla jmenovitě, pokud se nepletu, akorát ostroretka a desetidekový cejn (ten šel do Borské asi za trest :-), každopádně každá nasazená ryba je dobrým počinkem a čím víc tím líp, klidně i na úkor tradičních kaprů.
Zdraví Knapík

Násada

(Knapík, 11. 1. 2011 10:05)

Chtěl bych se zeptat, jestli budou do řeky (např. Radbuzy mezi Doudlevce a soutok se Mží) nasazeny alespoň některé z následujících druhů ryb, případně, kdy byly tyto druhy naposledy nasazeny :
Plotice, pejn, cejnek, podoustev, parma, tloušť, proudník, okoun, hrouzek, perlín, bolen atd., které jsou nejčastější potravou kormoránů..
To, že se nasazuje téměř výhradně kapr víme, ale řeky si zaslouží ryby, které do nich opravdu patří. Stejně tak při počítání náhrady škod spáchaných kormorány by mě zajímalo, zda jsou tyto ryby, které nikdo nenasazuje, vykazovány jako ztrátové ?!

Re: Násada

(Véna S., 13. 1. 2011 8:15)

Ahoj Ríšo. Rybu jménem pejn neznám :-))). Musíš se zeptat v MO Plzeň 1.

Re: Re: Násada

(Knapík, 13. 1. 2011 17:15)

samosebou, že to měl být cejn :-)))

kormoráni

(Kotrba, 9. 1. 2011 9:51)

Ty ostřikovače a stěrače, to mi nemusíte hlásit, to přece vidím :-))